İçeriğe atla

İsrail Teknoloji firmaları

Nestle, Unilever, CocaCola-Pepsi, Tommy Hilfiger, Starbucks, Loreal, Palmolive, Colgate, Ariel, Calvin Klein, Johnson&Johnson v.s. gibi siyonist firmalar perakende olarak satın alınan Siyonist dostu markalardır. Okumakta olduğunuz bu yazının devamında izah etmek istediğim konu ise bunlardan daha farklı. Perakende ürünlerin haricinde, en büyük parayı teknoloji geliştirerek kazanıyorlar. Örneğin Google, Facebook, Foursquare, Viber, Hewlett Packard, CaterPillar bunlardan sadece bir kısmı. Boykot edilecek İsrailli firmaları tespit edebilmek için, adeta bir istihbarat ekibi gibi çalışarak bütün ilişkilerini ortaya dökmek gerekiyor çünkü hepsinin akrabalık-arkadaşlık ilişkilerinden dolayı bazın 10’larca firmada yatırımları var ve hepsi İsrail’e gidiyor.


Malum İsrail Filistine veya Lübnan’a saldırdığı zaman Boykot çağırıları yağmaya başlıyor. Şu anda boykot olmayan yine bir sulh dönemine girdik. İsrail yine arı kovanı gibi kaynamaya devam ediyor ama Filistin’in ve Lübnan’ın dışındaki bizler yine kış uykumuza geri döndük. Uyuduk ama onlar uyumuyor. Ben de bugün sağı solu kurcalarken İsrail firmalarının teknoloji yolunda yaptığı atılımları, Silikon vadiye gelme gayretlerini ve Silikon vadideki kardeşleri vasıtasıyla çok derin bağlar kurma çalışmalarını izler buldum kendimi. Burada aklıma geldikçe güncelleyeceğim bir yazı yazacağım. Sizin de görüp, aa bu israil firması mıymış diyeceğiniz firmalar çıkacaktır. Mesela mı? Metacafe.com ben şahsen ilk okuduğumda çok şaşırdım. Bu firmalar kurulumlarını ve gelişimlerinin büyük çoğunluğunu İsrailde tamamlıyorlar. Mevlana’nın pergel açılımında olduğu gibi İsrail’i hiçbir zaman bırakmıyorlar ve bütün ARGE çalışmalarını İsrailde yürütüyorlar. Bunun yanında medya, PR ve tanıtım ofislerini Amerikada açıyorlar ve gelirlerinin büyük çoğunluğunu trilyonlarca dolarlık Amerika pazarından sağlıyorlar. Bu firmaların bir diğer ortak özelliği, “irtibat”, “iletişim” gibi sayfalarına gittiğiniz zaman İsrail ofislerinden çok bahsetmemeleri. Bilhassa internette kabul görmeye çalışan firmalar, İsrail ofislerinin kesinlikle irtibat bilgilerini vermek istemiyorlar. Kendilerini mümkün olan en iyi şekilde kamufle etmeye çalışıyorlar ve firmanın önüne genelde Amerikalı yahudileri koyuyorlar.

Bu listeyi vermeye başlamadan önce dikkatinizi bir konuya çekmek istiyorum. Bu firmalar bilhassa Yahudi ve İsrail firmalarını bulmayı hedef edinmişler ve en çok iş birliğini kendi menşeilerinden olanlarla yapıyorlar. Silikon vadisine kapak atmış olanlar kalanını da desteklemeye devam ediyor. Bunun için İsrail Web Tur (http://www.israelwebtour.com) diye Kalifornyadaki yahudilerin (http://www.ca-israelchamber.org/) öncülüğünde kurulmuş bir organizasyon bulunuyor. Bu organizasyona Microsoft yer veriyor, Facebook alt yapı giderlerini karşılıyor, Paypal özel bir resepsiyon veriyor, Google, Yahoo ve İntel sponsorluk yapıyor. Bu sponsorluğu sağlayanlar, bu büyük firmaların içinde köşe başlarını tutmuş yahudiler. Örneğin Microsofttan Dan’l Lewin, Lehman Brothersdan David Kostman,

Bunun yanında aklıma gelen ilginç birşey. Hani Obama geldikten sonra bütün dünya değişecek diye bekleyenler vardı ya, onlara sadece şunu söylemek istiyorum. Bush zamanında her sene İsrail’e verilen 1 milyar dolarlık askeri yardım ve bunun için verilen sözlerin aynen yerinde durduğunu ve kriz olsa da bu paranın aksattırılmadan İsrail’e verileceğini belirtti. Yıllık 1 milyar dolar sanırım Türkiye’deki bütün fakirleri doyurmaya yeterdi sanırım…

İsrail kaynaklı büyük ve küçük ölçekli teknoloji firmaları

Checkpoint
Checkpoint (checkpoint.com) İsrail’in en büyük teknoloji firmalarından, kurucuları İsrail ordusu eski komutanları. Şu anda multi-milyar değerine sahip. Checkpoint daha çok enterprise seviye ürünlerle tanınıyor ama Türkiye’de çok duyulan bir marka, Zonelabs’in de sahipleri kendileri.

Metacafe Vidyo paylaşım sitesi olarak ortaya çıkan Metacafe’nin kurucusu Eyal Hertzog isimli bir yahudi. Şu anda İsrail’den Silikon vadisine gelmeye çalışan firmalara, teknik ve iletişim olarak destek veriyorlar.

Fixya
Fixya fixya.com sitesinde bilgisayar parçaları ile ilgili problemlere çözüm bulmaya çalışan bu firma, halen geliştirmeyi İsrail’deki ofislerinde sürdürüyor. Amerikada ingilizce bilen çalışanları vasıtasıyla sorulara cevap veriyorlar.

twitrans
Twitrans Twitter malum çok popüler oldu, buna dair yazılımlar çıkartan firmaların sayısı günden güne katlanıyor. Bunlardan birtanesi de 2008 de kurulan twitrans.com Bundan önce İsrail Savunma kuvvetlerinde çalışan Yaron Kaufman tarafından kurulan firma yine aynı menşeili 2 arkadaşı tarafından yürütülüyor.

headup headup Semanti
Headup Semantinet.com firmasının öncülüğünde 2006 yılında Telavivde kurulmuş bir firma. Firefox üzerine geliştirdikleri bir eklentiyle öne çıkıyorlar.

Jajah Kuruluşu ve yükselişi İsrail üzerinden gerçekleştirilen ARGE’sinin tamamı İsrailde yapılan online VoIP firması. Birçok büyük telekom firması ile stratejik anlaşmaları var.

N-Trig 1999 yılında kurulan, 100 çalışanı bulunan N-Trig firmasına Microsoft (yakın zamanda 24 milyon dolar yatırım yaptı), Aurum Ventures, Canaan Partners ve Evergreen Venture Partners gibi firmaların ortaklığı bulunuyor. Dokunmalı (touch screen) ekran yapımcısı bu firma yakın zamanda piyasada daha aktif rol almak için ürettiği ekranların geliştirme kodunu yazılım firmalarına açtı.

Altta vereceklerimin türkçesini bilahere bahsedeceğim.

ContextIn http://www.contextin.com/ , showed off its advertising technology, which gleans the meaning or context on a Web page to find the correct display ads for it. So, for example, a news story about an airplane crash would not get ads for an airline or a travel agency (I’ve seen this on news sites). A Web page about hotels in Berlin would get travel ads, but won’t get pitches to buy music from the band, Berlin. CTO Yoav Naveh said the technology has a material and positive effect on advertising response. His company is working with existing advertising networks.

Superfish http://www.superfish.com/ is also about context, but visual, not semantic. It’s a tool that Web retailers can apply to their servers to give visitors a way to find products that look like each other. See a shoe you like but want to see variations of it? That’s what this product will do. This has been tried before (see Like.com) and is purely a challenge of technology. If it works, it’s likely that retailers will buy the technology.

Two companies had video products: EyeView Digital http://www.eyeviewdigital.com/ is an end-to-end video creation service. Publishers can contract the company to create a video product demo. EyeView also offers continual refinement of the video based on A/B testing of different versions of it, as well as analytics on the videos.

SundaySky http://www.sundaysky.com/ also creates videos, but its system is automated after a point. The system digests Web pages and then, on the fly, makes snazzy videos from the content on them. In the demo I saw, the founders took content from CNET.com product comparison pages and showed how a user could get a custom video comparing the reviews of two competing products.

But it’s the social network for soccer fans (complete with sports news and stats) called Footbo http://www.footbo.com/ that’s most likely to make real money first.

Bu yazıda zamanla upuzun bir liste oluşacak diye tahmin ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

css.php