Blog yazma popüler oldukça büyük IT firmaları çalışanlarına blog yazabilecekleri arayüzler açarak, bir nevi çalışanları ile dış dünya arasında köprü kurmaya başladılar. Bildiğim kadarıyla bunun öncüsü microsoft oldu. msdn blogu ile kadrosunda bulunan mühendis ve kod geliştiricilere, gelişmeler, yenilikler ve karşılaştıkları güçlükleri anlattıkları bir arayüz sağlamış oldu. Sonrasında Google, Yahoo ve diğerleri bunu takip etti.
Google’ın resmi blogu googleblog olarak blogspot olarak dünyaya açıldı. Bunların arasında benim dikkatimi çeken; baştan arama motoru “mühendisi” olarak ortaya çıkan bazı bloggerlar, şimdilerde bir nevi firmaların sözcülüğünü yapıyorlar. Bunlardan Matt Cutt google’ın, Jeremy Zawodny yahoo’nun, Niall Kennedy msn’in, Gary Price ask.com’un şu anda sözcülüğünü yapıyorlar. Yazdıkları yazılar ile bir nevi bağlı oldukları arama motoru ile ilgili yapılacak güncellemeleri, site sahipleri için bir değişiklik olup olmayacağını veya yeni bir ürün hazırlığında olup olmadıklarını dünyaya duyuruyorlar. Bunlardan benim aklıma ilk gelen, Matt Cutt’ın google’ın artık bloglara bırakılan yorumlarda bulunan linklere çoğunlukla spam olduğu için değer vermeyeceklerini belirten yazısıydı. Şimdilerde teknikten daha çok, ipucu yazıları yayınlıyor takip ettiğim kadarıyla.
Bu blogların kişisel olmasını beklemek biraz garip olurdu zaten. Arama motoru çalışanı olan birisinin de müşterileri ve hitap ettiği kesim bütün dünya olmasının yanında ana hedef kitlesi site sahipleri ve webmasterlar. Konuşulan konu da illaki çalıştıkları firmanın üzerinde çalıştığı konular oluyor. Bu blogların bizim için bir faydası, rahatsız eden bir durum olduğu zaman durumu ilk ağızdan ilgililere aktarabiliyor olmak.
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.