İçeriğe atla

Sunucu problemleri ve Tedbirsizlik

Geçtiğimiz günlerde sitemin bulunduğu sunucudan kaynaklanan problemlerden ötürü bütün dosyalarım(kod,resim herşey), veritabanı v.s. gibi şeyleri kaybettiğim için ve maalesef bir kenarda backup tutmadığım için bütün yazıları blog’a yeniden kopyala yapıştır yoluyla eklemek zorunda kaldım. Tedbirli olmak, bir cron job (zamanlanmış görev) çalıştırmak yada en azından birkaç haftada bir yedek almak tabi çok iyi olurdu:(. Aylar evvelinden aldığım backup’ın üstüne saatler harcamak zorunda kaldım. Bu yazıyı okuyorsanız ve yedek almanız gereken bir kodunuz-veritabanınız varsa hemen alın, neyin ne zaman olacağı, verilerinizi nasıl kaybedeceğinizi kestirmek inanın imkansız.

Elimde yedeklerin olmamasının yanında, bloga yazdıklarımı kenarda köşede yazılı halde tutmadığım için en son çare olan google’ın cache’ini kullanmak durumunda kaldım. Bazı kişiler sitelerin özerkliğini bozduğunu düşünse de,google cache’i benim gibi backup tutmayanlardan tutun, dizayn değişikliği yapıp bir önceki haliyla karşılaştırmak isteyenlere, sitenizin google tarafından en son ne zaman ziyaret edildiğine v.s. birçok konu için çok faydalı oluyor.

Ajax ile ilgili örnek olarak yazdığım ‘plaka.htm’ örneği google tarafından cache’lenmiş fakat php tarafı elimde olmadığı için onu yayına alamadım. Onun haricinde yazılarla birlikte yayınlanan resimleri de capture etmem gerekiyor, daha yol bitmedi 🙂

Sunucu problemleri ve Tedbirsizlik” üzerine 2 yorum

  1. murat der ki:

    bu yazılar çok faydalı oluyor bu şekilde devam edin ki aynı hatalara düşmeyelim

  2. tuncer der ki:

    bir ara ayni hataya dusmus bir insan olarak uzun zamandir her seyimin yedegini su script ile aliyorum.
    http://www.dwalker.co.uk/phpmysqlautobackup/
    aldigim yedegi’de gawab.com’da actigim maile atiyorum.
    (bir zamanlar gmail yoktu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

css.php